بر اساس ماده 1 و 2 قانون مسئولیت مدنی هر کسی که به مال یا آبروی طرف دیگر خسارتی وارد میکند باید آن را جبران کند. در نتیجه خسارت افت قیمت خودرو قابل مطالبه است. اما در این که شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت آن دارد یا نه، نظر قطعی وجود ندارد. عرفا شرکتهای بیمه هزینهای بابت خسارت افت قیمت پرداخت نمیکنند و مقصر حادثه موظف است آن را بپردازد.
از طرفي بر اساس ماده ۲ قانون رسیدگی فوری به خسارت ناشی از تصادفات رانندگی، کارشناس فنی باید میزان خسارت اعم از هزینه تعمیر و کسر قیمت را مشخص نماید.
در تصادفات رانندگی هیچ بیمه ای تعهد به پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت ماشین را ندارد و پرداخت خسارت بر عهده ی شخص مقصر می باشد.محاسبه ی افت قیمت ماشین فرمول یا مبنای شخصی ندارد و براساس عرف مشخص می شود ولی چیزی که مهم است این است که باید برای کارشناس دادگستری ثابت شود که افت قیمتی که برای ماشین بوجود آمده،ناشی از همان تصادفی بوده که مورد ادعای راننده آسیب دیده قرار گرفته است.و تصادفات قبلی نباید تاثیری در افت قیمت ایجاد شده داشته باشد.
افت قیمت خودرو تا چند سال میباشد؟
رویه این است که به خودروهایی که بیش تر از پنج یا شش سال هستند،خسارت افت قیمت تعلق نمی گیرد مگر در خصوص خودرو های خارجی که حتی بعد از گذشت ۶ سال بعد از تولید نیز قیمت خود را حفظ می کنند ودر صورت تصادف افت زیادی در قیمت خواهند داشت.
مرجع رسیدگی شکایت راننده ی خودروی آسیب دیده:
ابتدا باید دادخواست تامین دلیل در شورای حل اختلاف ثبت شود تا قاضی شورا قرار کارشناسی صادر نماید و پس از پرداخت هزینه ی کارشناسی توسط متضرر حادثه،کارشناس تصادفات میزان افت قیمت ماشین را برآورد می نماید.
وبعد از آن مالک خودروی آسیب دیده دادخواست مطالبه ی خسارت خود را به طرفیت مالک خودروی مقصر تقدیم دادگاه یا شورای حل اختلاف می کند.اگر میزان خسارت برآورد شده کمتر از بیست میلیون تومان باشد،باید در دادخواست شورای حل اختلاف مطرح و اگر بیش از بیست میلیون تومان باشد رسیدگی در صلا حیت دادگاه است.
موسسه دادخواه کیان با مدیریت ابراهیم کیانی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی