مراحل طلاق توافقی در تهران:
تعریف طلاق توافقی
طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که زوجین تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند و در خصوص مهریه -نفقه-جهیزیه-حضانت و ملاقات فرزند باهم توافق می نمایند.به عنوان مثال زوجین می توانند توافق کنند،زوجه(خانم)مهریه را در قبال طلاق ببخشد یا قسمتی از آن را ببخشد یا کل آن را دریافت نماید.تمامی موارد توافق در رأی دادگاه منعکس خواهد شد وقابلیت اجرا دارد.
مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟
با توجه به تغییر شرایط
۱-ابتدا هر دو یا یکی از آنها به سامانه تصمیم یا سامانه مداخله در طلاق مراجعه وثبت نام می کنند.
۲-یکی از مراکز غربالگری مشاوره ی تهران را انتخاب کنند.
۳-مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات آن ها را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی ارجاع می دهد.
۴-جلسات مشاوره دربازه ی زمانی حداقل۴۵روزه و در ۱ تا ۵ جلسه می باشد.
۵-بعد از اتمام عملیات مشاوره واحد،گواهی عدم انصراف طلاق،دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد.
بعد از صدور حکم طلاق،زن و شوهر در فرصت سه ماهه می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق بروند و طلاق خود را به ثبت برسانند.
تا قبل از صدور رأی(گواهی عدم امکان سازش)هر کدام از زوجین حتی اگر توافق نامه یا دادخواست طلاق را امضاء نموده باشد،درصورت پشیمانی دادگاه رأی طلاق توافقی صادر نمی کند.
در طلاق توافقی به جز اینکه توافق زن وشوهر برای انجام طلاق توافقی لازم است،توافق در مورد مهریه-حضانت فرزندان-مقدار نفقه ی آنها و مدت ملاقات نیز باید صورت بگیرد.
نکته:در صورت داشتن وکیل،نیازی به حضور طرفین نمی باشد.
اگر پس از صدور رأی طلاق توافقی طبق مواد۳۵ و ۳۶ قانون حمایت خانواده،مرد پشیمان شود،امکان ثبت طلاق وجود ندارد مگر اینکه زن از مرد در دادگاه در ضمن رأی طلاق یا به صورت حق طلاق وکالت در مراجعه برای ثبت طلاق داشته باشد،اما اگر زن بعد از صدور رأی طلاق پشیمان شود،مرد می تواند بدون حضور او در یکی از دفاتر ثبت طلاق،طلاق را ثبت کند.در صورتی که طلاق خلعی باشد.زن می تواند قبل از پایان عده به آنچه بذل کرده یا مهریه به مرد مراجعه کند.
احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه از سوی دادگاه جهت صدور گواهی امکان سازش لازم است که یا زوجه در دادگاه عدم بارداری خود را اعلام می کند و دادگاه با این اعلام گواهی امکان سازش را صادر می کند.ولی اجرا وثبت طلاق در دفتر طلاق منوط به ارائه ی گواهی عدم بارداری است.
در صورتی که زن باکره باشد به جای ارائه ی گواهی عدم بارداری با معرفی دادگاه به پزشکی قانونی مراجعه می کند تا گواهی سلامت مبنی بر تایید دوشیزه بودن را اخذ و به دادگاه ارائه دهد.
نحوه طلاق توافقی ایرانیان خارج از كشور:
چنانچه زوجین یا یکی از ایشان در خارج از کشور ساکن باشند باز هم میتوانند تمامی مراحل مربوط به طلاق توافقي را در ایران و توسط وکلای دادگستری به انجام برسانند.
زوجيني که در خارج از کشور ساکن هستند چگونه میتوانند بدون سفر به ایران به وکیل دادگستری وکالت دهند ؟
با استناد به ماده ی۳۴ قانون آیین دادرسی سه روش وجود دارد:
روش اول اینکه: زوجین یا زن و یا مردی که در خارج از کشور ساکن است باید به سفارت یا کنسولگری ایران در آن کشور مراجعه کند و به یکی از اقوام یا دوستان خود در ایران وکالت مدنی بدهد تا ایشان بر اساس همین وکالتنامه به وکیل دادگستری مراجعه نماید و به وی وکالت دهد.
روش دوم اینکه:با حضور در کنسولگری یا سفارت خانه ی ایران در آن کشور مستقیما به وکیل دادگستری وکالت دهند.
روش سوم:اگر یکی از زوجین در ایران و دیگری در خارج از کشور ساکن باشد،فردی که در خارج است باید به سفارت خانه یا کنسولگری ایران در آن کشور مراجعه نماید،و به طرفی که در ایران است وکالت بدهد.
مسئله ای که حائز اهمیت است این است که در سفارتخانه ها و کنسولگری های ایران در کشورهای خارجی،مراجعینی را که تصمیم به تنظیم وکالت مدنی دارند و متن خاصی برای وکالتنامه ی خود در اختیار ندارند،به استفاده از سامانه ی تاک برای تنظیم متن وکالتنامه ی خود ارشاد می کنند. ولی این متن دارای اشکالاتی است که معمولا منجر به عدم پذیرش آن توسط دادگاه های خانواده می شود،به همین دلیل برای تنظیم اینگونه وکالت نامه ها،بهتر است از یک وکیل با تجربه مشاوره بگیرید.
مدت زمان طلاق توافقی از زمانی که طرفین یا وکلای آن ها در دادگاه خانواده حاضر می شود تا زمانی که صیغه ی طلاق توسط دفتر رسمی طلاق جاری می شود.در تهران معمولا حداقل۱۰ روز زمان می برد.
مؤسسه حقوقی دادخواه کیان با وجود وکلای با تجربه،صفر تا صد پروسه طلاق توافقی را در کوتاه ترین زمان ممکن و بدون نیاز به حضور زوجین به انجام می رساند.
مؤسسه حقوقي دادخواه کیان با مدیریت ابراهیم کیانی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی